09185988830
09185988831
تلویزیون ها و سیستم عامل های به کار رفته در ساختار داخلی آن ها مانند اندروید و web OS
تلویزیون ها یکی از وسایل صوتی و تصویری بسیار متنوع می باشند که به دلیل کاربرد های مختلف توانسته اند جایگاه ویژه ای را پیدا کنند. در ساختار تلویزیون ها علاوه بر تکنولوژی های گوناگون از سیستم عامل های مختلفی استفاده شده است که هر کدام مزیت های منحصر به فردی دارند. از انواع سیستم عامل ها می توان به سیستم عامل Android TV، سیستم عامل web OS، سیستم عامل Tizen OS و ... اشاره کرد که در هر کدام از تلویزیون های هوشمند و یا اسمارت مانند تلویزیون های سامسونگ، تلویزیون های شیائومی، تلویزیون های الجی، تلویزیون های سونی و .... سیستم عامل منحصر به فردی استفاده شده است . در ادامه به معرفی آن ها پرداخته ایم. در اینجا قصد داریم به مقایسه سیستم عامل ها بپردازیم و همچنین ویژگی ها و مشخصات هر کدام را بیان کنیم.
آشنایی با انواع سیستم عامل ها
همان طور که گفته شد در ساختار تلویزیون ها از سیستم عامل های مختلفی استفاده شده است که هر کدام ویژگی ها و مشخصات منحصر به فردی دارند. در اینجا قصد داریم به معرفی کلی آن ها بپردازیم. یکی از سیستم عامل های به کار رفته در ساختار تلویزیون های هوشمند و یا اسمارت، سیستم عامل Android TV می باشد. این نوع سیستم عامل یکی از سیستم عامل هایی می باشد که مجهز به رابط گرافیکی بسیار عالی بوده و منو آن به صورت عمودی نمایان می شود. در حقیقت منو را از بالا به پایین نمایش می دهد. از دیگر ویژگی های این نوع سیستم عامل می توان به گسترش پلت فرم آن توسط گوگل اشاره کرد. به عبارت دیگر پلت فرم سیستم عامل Android TV توسط Google گسترش پیدا می کند، در نتیجه مصرف کننده مجبور است متناسب با قوانین آن به فعالیت خود ادامه دهد. لازم به ذکر می باشد که سیستم عامل Android TV به مدت دو سال است که توسط Google به رابط کاربری دیگری به نام Google TV منتقل شده است. سیستم عامل Google TV دارای کاربری راحت تر، گرافیک با کیفیت تر و .... می باشد. در ساختار هر دو نوع رابط کاربری چون Android TV و Google TV از هسته اندروید استفاده شده است، در نتیجه به راحتی می توان آن دو را جایگزین هم کرد. در ساختار این نوع سیستم عامل ها از برنامه داخلی منحصر به فردی جهت هماهنگ سازی گوشی های تلفن همراه استفاده شده است که می توان به Chrome cast اشاره کرد. نمونه های دیگری از سیستم عامل هایی که بعد از Google TV و Android TV در ساختار تلویزیون ها بروز کردند می توان به سیستم عامل web os ال جی و سیستم عامل Tizen OS سامسونگ اشاره کرد. سیستم عامل web OS اغلب در تلویزیون های ال جی استفاده می شود و سیستم عامل Tizen OS اغلب در تلویزیون های سامسونگ مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم عامل های نامبرده مبتنی بر سیستم عامل Linux می باشند، در نتیجه اساس کار آن ها با اساس کار سیستم عامل های Google TV و Android TV کاملا متفاوت خواهد بود. منو این نوع سیستم عامل ها در نوار پایین قرار دارند و هنگام استفاده کل صفحه نمایش تلویزیون ها در بر نمی گیرند. در ساختار آن ها برای یکپارچه سازی گوشی های تلفن هوشمند از برنامه و یا فناوری screen mirroring استفاده شده است.
معرفی انواع سیستم عامل ها به صورت مجزا
سیستم عامل های متنوعی در ساختار تلویزیون ها به کار رفته است که هر کدام ویژگی های منحصر به فردی دارند. در اینجا قصد داریم به معرفی هر کدام بپردازیم. به عنوان مثال :
1.سیستم عامل روکو: یکی از سیستم عامل های به کار رفته در ساختار تلویزیون های هوشمند و یا اسمارت، سیستم عامل روکو و یا Roku می باشد. سیستم عامل روکو به راه اندازی بسیاری از سخت افزار ها پرداخته است و از مزیت های بسیار خوبی برخوردار می باشد. از این نوع سیستم عامل می توان به راحتی به اینترنت متصل شد و وب گردی کرد. این نوع سیستم عامل از تمام شبکه های اینترنتی جهانی پشتیبانی می کند. این سیستم عامل در تلویزیون هایی چون فیلیپس، شارپ، هایسنس و .... استفاده شده است.
2. سیستم عامل Web OS: یکی دیگر از سیستم عامل های به کار رفته در ساختار تلویزیون های هوشمند و یا اسمارت، سیستم عامل Web OS می باشد. سیستم عامل وب او اس اغلب در تلویزیون های هوشمند ال جی استفاده شده است. این نوع سیستم عامل علاوه بر کاربرد راحت و نرم مرتب به روز رسانی می شود. این نوع سیستم عامل مانند نوار بسیار باریکی در قسمت پایین تلویزیون قرار گرفته است و متشکل از برنامه ها و تنظیمات می باشد که به راحتی می توان آن ها را مشاهده کرد و مورد بررسی قرار داد. از ویژگی های این نوع سیستم عامل می توان به پشتیبانی از بلوتوث اشاره کرد. لازم به ذکر می باشد این نوع سیستم عامل از لوازم جانبی مانند کیبورد، صفحه کلید و ... پشتیبانی می کند و همچنین از Mira cast و یا تکنولوژی اتصال بی سیم HDMI به خوبی پشتیبانی می کند. سیستم عامل Web OS به کیفیت بهتر تصاویر کمک می کند، همچنین قابلیت پخش ویدئوی ۳۶۰ درجه و گالری تصاویر OLED را دارد.
3. سیستم عامل Android: یکی دیگر از سیستم عامل های به کار رفته در ساختار تلویزیون های اسمارت و یا هوشمند، سیستم عامل Android می باشد. سیستم عامل Android دارای معایبی می باشد که می توان به بروز پیام هایی مبنی بر عدم اجرا برنامه ها اشاره کرد. اما این نوع سیستم عامل به دلیل این که اساس کار آن اندروید است از تکنولوژی کروم کست و یا (Chrome cast) پشتیبانی می کند. کروم کست در حقیقت نوعی تکنولوژی می باشد که برای انتقال داده ها، تصاویر و اطلاعات از طریق گوشی به تلویزیون مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع سیستم عامل از تکنولوژی Google Assistant پشتیبانی می کند. وظیفه اصلی تکنولوژی Google Assistant، همان دستیار گوگل می باشد که این قابلیت را به ارمغان می آورد که بیننده به راحتی بتواند با صدای خود برای کنترل تلویزیون مورد نظر اقدام کند.
4. سیستم عامل تایزن: یکی دیگر از سیستم عامل های به کار رفته در ساختار تلویزیون های هوشمند، سیستم عامل TIZEN و یا تایزن می باشد که برای اولین بار در تلویزیون های هوشمند سامسونگ مورد استفاده قرار گرفت. سیستم عامل تایزن در ابتدا به صورت سیستم عامل Smart Hub در ساختار تلویزیون ها استفاده شده است که از انواع اپلیکیشن ها، اتصال گوشی های هوشمند، اتصال های بی سیم و .... به خوبی پشتیبانی می کند. نسل جدید تلویزیون های کوانتومی هوشمند سامسونگ مجهز به سیستم عامل تلیزن می باشند. این نوع سیستم عامل یکی از سیستم عامل های بسیار با کیفیت و همچنین پر کاربرد می باشد که به راحتی می توان آن را روی گجت ها، گوشی ها، تبلت ها و ... نصب کرد. از دیگر ویژگی های آن می توان به کارایی بالای آن در زمینه Multitasking اشاره کرد. لازم به ذکر می باشد که این نوع سیستم عامل توسط پردازنده های 4 هسته ای و همچنین 8 هسته ای ساپورت می شود. تمام آیکون ها و محتویات لازم در نوار ابزاری در قسمت پایین تلویزیون ها تعبیه شده است. برای مشاهده آیکون ها، بخش منابع ورودی و یا (Source)، بخش تنظیمات ، بخش هوشمند قرار و ... می توان گزینه Home را انتخاب کرد. این گزینه در قسمت پایین تلویزیون قرار گرفته است. مرورگر دیگری در نوار ابزار پایین تلویزیون تحت عنوان Browser قرار گرفته است که به شناسایی ورودی ها و همچنین ذخیره سازی اطلاعات مانند فلش ها و ... کمک می کند، از دیگر کاربرد های این نوع مرورگر می توان به شناسایی فلش درایو و یا هارد اکسترنال به صورت همزمان و همچنین پیکربندی آن ها اشاره کرد. سیستم عامل نامبرده از انواع شبکه های اجتماعی مانند NETFLIX با دقت فورکی نیز پشتیبانی می کند. این نوع سیستم عامل، مبتنی بر سیستم عامل لینوکس می باشد.
5. سیستم عامل Fire TV Edition: سیستم عامل Fire TV Edition یکی دیگر از سیستم عامل هایی می باشد که به سیستم عامل آتش معروف است. این نوع سیستم عامل در تلویزیون های آمازون استفاده شده است. این نوع سیستم عامل به تکنولوژی آمازون الکسا دسترسی دارد. در حقیقت آمازون الکسا مانند دستیار گوگل می باشد. وجود سیستم عامل Fire TV Edition شما را به استفاده از برنامه های موجود در App Store آمازون محدود می کند.
6. سیستم عامل Smart Cast: سیستم عامل Smart Cast یکی دیگر از سیستم عامل های محبوب می باشد که در برخی از تلویزیون های هوشمند و یا اسمارت به کار رفته است. اکثر سیستم عامل ها دارای سرعت پایین در پردازش اطلاعات می باشند. لازم به ذکر می باشد که این نوع سیستم عامل نسبت به سیستم عامل های تایزن و Web O S از سرعت بالا تری برخوردار هستند.
7. سیستم عامل My Home Screen: سیستم عامل My Home Screen نوع دیگری از سیستم عامل ها می باشد که اغلب در ساختار تلویزیون های پاناسونیک به کار رفته اند. این نوع سیستم عامل در دسته سیستم عامل های خوب و با کیفیت قرار گرفته است، اما چون محصول های پاناسونیک کمتر در بازار وجود دارند، مصرف کننده با خصوصیات آن ها مانند سیستم عامل به کار رفته در ساختار آن ها آشنا نمی باشند. از ویژگی های این نوع سیستم عامل می توانبه سرعت بالای آن در جست و جو، کارایی راحت آن و ... اشاره کرد.
معرفی سیستم عامل Web os
همان طور که گفته شد یکی از سیستم عامل های به کار رفته در ساختار تلویزیون های هوشمند و یا اسمارت، سیستم عامل Web o s می باشد. این نوع سیستم عامل در نسخه های مختلف و متنوعی چون سیستم عامل WEB OS 3.0، سیستم عامل WEB OS 2.0، سیستم عامل WEB OS 3.5 و ... اشاره کرد. سیستم عامل WEB OS 3.5 آخرین نسخه از آن می باشد که به تازگی وارد شده است. در تلویزیون های قدیمی و یا تلویزیون هایی که ورژن آن ها پایین بوده است از سیستم عامل WEB OS 3.0 و همچنین سیستم عامل WEB OS 3.5 پشتیبانی نمی کنند، در نتیجه از سیستم عامل Web os با نسخه قدیمی پشتیبانی می کنند. سیستم عامل نامبرده، سیستم عاملی می باشد که با توجه به تلاش های بی وقفه تیم Web os طراحی و تولید شده است. این نوع سیستم عامل، یک سیستم عامل ساده، نرم، یکپارچه و .... اشاره کرد. از دیگر ویژگی های این نوع سیستم عامل می توان به دسترسی بسیار آسان آن اشاره کرد. در حقیقت در صفحه نمایشگر تلویزیون های مجهز به سیستم عامل وب او اس مانند تلویزیون های هوشمند ال جی نشانگری جهت راهنمایی در نصب اولیه کمک می کند، در نتیجه کاربر تنها باید با استفاده از کنترل و یا ریموت تلویزیون مورد نظر گزینه Magic Remote را انتخاب کند و سپس OK را برای ادامه فعالیت انتخاب کرد. از دیگر ویژگی های این نوع سیستم عامل می توان به امکان دسترسی به انواع برنامه های موجود در LG Store اشاره کرد. به عبارت دیگر امکان دانلود انواع برنامه ها و یا اپ هایی که تلویزیون های ال جی از آن پشتیبانی می کنند را برای کاربر به ارمغان می آورد. در سیستم عامل web OS 3.5 از تکنولوژی Magic Link استفاده شده است. تکنولوژی نامبرده به کاربر کمک می کند تا اطلاعات کامل و مورد نظر را به راحتی در گوگل و یا اینترنت جست و جو کنید، همچنین قادر است اطلاعات لازم از محتویات داخل برنامه یوتیوب را برای شما به نمایش بگذارد. تکنولوژی Magic Zoom از دیگر تکنولوژی هایی می باشد که این امکان را برای کاربر فراهم می کند تا به ضبط قسمت های مورد علاقه از فیلم ها، سریال ها، مسابقه ها و سایر برنامه های تلویزیونی اقدام کند. یکی دیگر از ویژگی های و یا مشخصات این نوع سیستم عامل که سبب تمایز آن از دیگر سیستم عامل ها شده است، پشتیبانی از چهار نوع فرمت مانند چهار فرمت HDR10 ،Dolby Vision، HLG ،HDR و Technicolor است که هر کدام کاربرد های منحصر به فردی دارند.